Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Mafini sa rogačem i orasima

Mafini sa rogačem i orasima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mafini sa rogačem i orasima6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
24 min.
Ukupno
34 min.
Porcije
12
"Jedite ove divne mafine od rogača i oraha za jutarnju ili popodnevnu užinu. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • brašno od rogača - 1/4 šolje (250 ml je šolja)
  • brašno - 1 i 1/2 šolja (belo pšenično ili integralno)
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • pomorandža - 1 komad
  • biljno mleko - oko 1/4 šolje
  • prašak za pecivo - 10 g
  • orasi - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Iscedite sok od pomorandže i sipajte u čašu kapaciteta 250 ml. Dodajte biljno mleko do pola šolje.

Narendajte polovinu kore citrusa (ili celu, ako želite da mafini imaju izraženiji ukus pomorandže).

Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte ulje i mešavinu mleka i soka od pomorandže. Dodati kore i dobro izmešati.

U drugu posudu prosejte dve vrste brašna sa praškom za pecivo.

Sipati u tečnu smesu u delovima, mešajući drvenom kašikom ili lopaticom dok se ne postigne homogena smesa. Ako se stvore grudvice, možete kratko umutiti žicom, ali ne mikserom.

Ponekad mi smesa ispadne gušća, verovatno zbog brašna, veličine jaja ili nečeg drugog. U tom slučaju dodajem po malo mleka dok ne dobijem mekanu i polutečnu smesu za kolač (ni pregustu ni tekuću).

Stavite papirne kapsule u 12 kalupa za mafine. Možete ih malo nauljiti ako se plašite da se mafini ne zalepe za njih.

U dno svakog kalupa izgnječite malo oraha, pa napunite smesom (3/4 zapremine) i na vrh stavite veliki komad oraha.

Pecite mafine sa orasima u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20-24 minuta ili dok čačkalica ne bude suva kada je ubodete u mafin.

Jedite ove divne mafine od rogača i oraha za jutarnju ili popodnevnu užinu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: