Način pripreme
Očistimo i isečemo šarana na kotlete. Estragon pomešamo sa brašnom, solju i biberom. Kotlete šarana uvaljamo u aromatičnu smesu i pržimo u maslinovom ulju.
Po želji uz kotlete se može pripremiti ukusan sos. Luk za sos isečemo na polumesec i proprimo u maslinovom ulju. Sipamo 2 šolje vode, dodajemo sitno iseckani celer i paškanat, lovorov list i piment.
Ostavljamo na tihoj vatri oko 20 minuta. Sos nakon toga procedimo, sipamo vino i dodajemo rendanu koru limuna i polovinu soka, kao i šećer.
Bademe stavimo da provre u šerpu, nakon toga prelivamo ledenom vodom i oljuštimo. Isečemo na listiće i stavljamo u aromatični bujon. Stavljamo da se kuva 5 minuta.
Zapečemo brašno u suvom tiganju i dodajemo u sos, mešamo neprestano. Začinimo solju i biberom. Ribu poređamo na tanjir i pokrivamo dobijenim sosom.