Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Krompir sa rebrima i sudžukom u multikukeru

Krompir sa rebrima i sudžukom u multikukeru

ažurirano:
Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6161562k
Krompir sa rebrima i sudžukom u multikukeru
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
4
"Ovo je jedno od omiljenih dedinih jela, samo što je baka već postala pametnija i ima multikuker. Tako krompir postaje još ukusniji sa rebrima i sudžukom."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica kromid luka
  • zelene paprike - 1 komad
  • krompir - 500 g
  • dimljena svinjska rebra - 700 g
  • sirovi sudžuk - 350 g, svinjski ili teleći
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike ili ulje
  • šećer - 1 supena kašika
  • vegeta - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • voda - 300 ml
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće naseckajte na komade.

Prepolovite svinjska rebra, sudžuk naseckajte na kolutiće.

Sve prebacite u posudu multikukera, začinite maslinovim uljem, šećerom, alevom paprikom, čubrom i vegetom.

Izmešajte, sipajte vodu i stavite posudu u kuker.

Poklopite i stavite poklopac za pritisak na zatvorenu poziciju - Seal.

Pritisnite dugmence pressure cook za kuvanje pod pritiskom.

Izaberite program za kuvanje mesa pod pritiskom prema modelu vašeg kukera i podesite tajmer na 20 minuta.

Kliknite start dugme i kuvajte rebra sa krompirom dok ne istekne zadato vreme.

Kada je gotovo, isključite uređaj i ostavite na nekoliko minuta da spadne pritisak.

Možete i sami da oslobodite pritisak tako što lako otpuštate poklopac dok ne prestane da izlazi para. Budite oprezni sa prinudnim ispuštanjem da se ne biste opekli i da ne počne da izlazi tečnost iz poklopca. Pažljivo i postepeno ispuštajte, bez žurbe.

Na kraju krompir sa rebrima i sudžukom u multikukeru pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: