Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jelo sa sudžukom

Jelo sa sudžukom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
831936
Jelo sa sudžukom1 / 2
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Samo oni koji nisu probali ovo predjelo sa sudžukom, mogu da se bune što uništavamo sudžuk! Probajte nešto stvarno ukusno!"

Potrebni sastojci

  • sudžuk - 1 vešalica
  • krompir - 600 - 700 g
  • praziluk - 1 - 2 struka, beli deo
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • paradajz - 1 konzerva, samleven
  • biber - sveže samleven
  • so
  • ulje - 40 ml
  • prešun - 1/3 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo sveži domaći sudžuk na ne mnogo velike komade. U šerpi se ugreje mast i malo se proprži.

Izvadite ga u tanjir i u mast dodajte iseckan praziluk. Ostavite da se dinsta sve dok potpuno ne omekša. Stavite 1 kašičicu aleve paprike i dodajte očišćen i isečen krompir.

Dinstajte 10 minuta, dodajte malo vrele vode, da ih malo prekrije, dodajte lovorov list i ostavite da se dinsta još 10 minuta.

Dodajte mleveni paradajz i sudžuk. Ostavite da sr kuva, dok tečnost ne ispari.

Nakraju začinite. Servirajte predjelo od sudžuka sa sveže iseckanim peršunom i oljuštenom ljutom paprikom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: