Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Krompir janija sa svinjskim rebrima

Krompir janija sa svinjskim rebrima

EliEli
Šegrt
111252
Krompir janija sa svinjskim rebrima
Fotografije: Diddy Portarska
1 / 3
09/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ništa ne može da začini jednu janiju tako kao određena količina krhkih svinjskih rebara i prstohvat aleve paprike"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1/2 kg
  • svinjska rebra - 1 kg
  • luk - 2 - 3 glavice
  • paradajz - oko 500 g
  • biber - po ukusu
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 2 kašike
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvamo dobro svinjska rebra. Možemo da odvojimo meso, možemo i da ga ostavimo tako. Zapržimo luk sa oljuštenim i isečenim krompirom.

Stavljamo paradajz i bujon od rebara. Ostavljamo da vri, dok se krompir i paradajz ne skuvaju dobro. Da ne zaboravimo da ih začinimo solju, biberom, možemo da stavimo i jedan lovorov list za ukus i čenove belog luka.

Ako je neophodno, dodajemo 3-4 kašike brašna, koje smo prethodno rastvorili sa vodom. Sve to ostaje još malo da vri dok krompir janija ne bude gotova.

Krompir janiju sa svinjskim rebrima serviramo posipajući odozgo svežim peršunom i sa mnogo ljubavi. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: