Način pripreme
Povrće naseckajte na komade.
Prepolovite svinjska rebra, sudžuk naseckajte na kolutiće.
Sve prebacite u posudu multikukera, začinite maslinovim uljem, šećerom, alevom paprikom, čubrom i vegetom.
Izmešajte, sipajte vodu i stavite posudu u kuker.
Poklopite i stavite poklopac za pritisak na zatvorenu poziciju - Seal.
Pritisnite dugmence pressure cook za kuvanje pod pritiskom.
Izaberite program za kuvanje mesa pod pritiskom prema modelu vašeg kukera i podesite tajmer na 20 minuta.
Kliknite start dugme i kuvajte rebra sa krompirom dok ne istekne zadato vreme.
Kada je gotovo, isključite uređaj i ostavite na nekoliko minuta da spadne pritisak.
Možete i sami da oslobodite pritisak tako što lako otpuštate poklopac dok ne prestane da izlazi para. Budite oprezni sa prinudnim ispuštanjem da se ne biste opekli i da ne počne da izlazi tečnost iz poklopca. Pažljivo i postepeno ispuštajte, bez žurbe.
Na kraju krompir sa rebrima i sudžukom u multikukeru pospite svežim peršunom.