Način pripreme
Čou Mejn je naziv jednog od najpopularnijih jela u kineskim restoranima, može se pripremiti sa bilo kojim mesom, kao i da bude posno, bez mesa.
Nudle skuvajte do 80% gotovosti i stavite u posudu sa hladnom vodom, nakon što se ohlade, ocedite i prelijte sa malo ulja i ostavite sa strane.
Meso se iseče na 1 mm tanke komade 2x3 cm i marinira u proizvodima 30 min. Povrće seče na trakice. Proizvodi za sos se promešaju.
Stavite ulje u vruć vok i zagrejte na 180 stepeni. Stavite meso u vok i pržite 1-2 minuta dok ne pobeli i odložite ga na stranu. Stavite 2 jaja u vok i izmešajte ih na male komade.
Dodajte luk i šargarepu i pržite oko 3 minuta, dok ne omekšaju samo na površini, dodajte kupus i klice i pržite još 2-3 minuta.
Rezance i meso vratite u vok, promešajte i ostavite 2 minuta bez mešanja da malo porumene sa dna, promešajte i posle još 2-3 minuta jelo treba da bude vruće, dodajte sos i mešajte još 1-2 minuta.