Način pripreme
Skuvajte nudle prema uputstvima na pakovanju. Zatim ih isperite hladnom vodom i ocedite.
Pomešajte puter od kikirikija sa sokom od limete i mešajte dok se ne formira homogena smesa. Zatim dodajte 2 kašike pirinčanog sirćeta, 4 kašika šećera, 4 kašika soja sosa i 1/4 šolje vode (možete koristiti i vodu od rezanaca).
Ako se koriste jaja, umutiti ih u posudi i u tiganju sa 1 kašikom ulja se izliju, da dobro pokriju dno. Kuvajte na jednoj strani, pa okrenite da se kuva na drugoj strani. Kada su spremna, izvadite ih na dasku i isecite na tanke trake ili komade.
Na zagrejanom ulju (3 kašike) kratko propržite seckani crni luk (bez perja mladog luka) i beli luk. Zatim dodajte zeleni deo mladog luka zajedno sa klicama. Pržite još 2 minuta.
Dodajte nudle, jaja i prelijte sosom. Dobro promešajte dok se većina ne upije.
Odvojeno napravite sos za tofu - pomešajte kečap, 2 kašike pirinčanog sirćeta, 1 kašiku šećera, 4 kašike soja sosa, čili pastu, beli luk u prahu, kukuruzni skrob i razblažite sa malo vode od nudli. Isecite tofu na kockice.
U 1-2 kašike zagrejanog ulja propržite kockice tofua, okrećući ih da potamne sa svake strane. Kada su skoro gotove, sipajte sos i mešajte dok se ne zgusne.
Prilikom serviranja možete nakapati malo susamovog ulja, još soja sosa i rasporediti preko tofua.
Crne pirinčane nudle sa tofuom su veoma ukusno jelo.