Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Crne pirinčane nudle sa tofuom

Crne pirinčane nudle sa tofuom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4561501k214
Crne pirinčane nudle sa tofuom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
05/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Crne pirinčane nudle sa tofuom su veoma ukusno jelo, potpuno vegansko i iznenađenje na tanjiru"

Potrebni sastojci

  • crne pirinčane nudle - 250 g
  • jaja - 2 komada, po želji
  • klice - 100 grama, soja ili Mung pasulj
  • beli luk - 4 čena
  • luk - 1 glavica, mala
  • mladi luk - 1 stabljika
  • kikiriki puter - 1 struk
  • limeta - 4 kašike, sok
  • pirinčano sirće - 2+2 kašike
  • šećer - 4+1 kašike
  • soja sos - 4+4 kašike
  • voda - 1/4 šolje
  • kečap - 3 kašike
  • tofu - 300 g
  • čili pasta - 1/2 kašičice (npr. korejska Gočudžang pasta)
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte nudle prema uputstvima na pakovanju. Zatim ih isperite hladnom vodom i ocedite.

Pomešajte puter od kikirikija sa sokom od limete i mešajte dok se ne formira homogena smesa. Zatim dodajte 2 kašike pirinčanog sirćeta, 4 kašika šećera, 4 kašika soja sosa i 1/4 šolje vode (možete koristiti i vodu od rezanaca).

Ako se koriste jaja, umutiti ih u posudi i u tiganju sa 1 kašikom ulja se izliju, da dobro pokriju dno. Kuvajte na jednoj strani, pa okrenite da se kuva na drugoj strani. Kada su spremna, izvadite ih na dasku i isecite na tanke trake ili komade.

Na zagrejanom ulju (3 kašike) kratko propržite seckani crni luk (bez perja mladog luka) i beli luk. Zatim dodajte zeleni deo mladog luka zajedno sa klicama. Pržite još 2 minuta.

Dodajte nudle, jaja i prelijte sosom. Dobro promešajte dok se većina ne upije.

Odvojeno napravite sos za tofu - pomešajte kečap, 2 kašike pirinčanog sirćeta, 1 kašiku šećera, 4 kašike soja sosa, čili pastu, beli luk u prahu, kukuruzni skrob i razblažite sa malo vode od nudli. Isecite tofu na kockice.

U 1-2 kašike zagrejanog ulja propržite kockice tofua, okrećući ih da potamne sa svake strane. Kada su skoro gotove, sipajte sos i mešajte dok se ne zgusne.

Prilikom serviranja možete nakapati malo susamovog ulja, još soja sosa i rasporediti preko tofua.

Crne pirinčane nudle sa tofuom su veoma ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: