Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Nudle sa svinjetinom Čou Mejn

Nudle sa svinjetinom Čou Mejn

MilenMilen
Početnik
1230
Nudle sa svinjetinom Čou Mejn
Fotografije: Milen
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Čou Mejn je naziv jednog od najpopularnijih jela u kineskim restoranima, može se pripremiti sa bilo kojim mesom, kao i da bude posno, bez mesa."

Potrebni sastojci

  • Za meso
  • svinjski file - 300 g
  • šao hsing vino za kuvanje - 2 kašike
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • Za nudle
  • nudle - 300 g za vok
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • kupus - 1/2 malog kupusa ili 300 g
  • klice mung pasulja - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 100 ml
  • za sos
  • svetli soja sos - 2 kašike
  • tamni soja sos - 2 kašike
  • sos od ostriga - 2 kašike
  • susamovo ulje - 1 kašika
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • glutamat - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Čou Mejn je naziv jednog od najpopularnijih jela u kineskim restoranima, može se pripremiti sa bilo kojim mesom, kao i da bude posno, bez mesa.

Nudle skuvajte do 80% gotovosti i stavite u posudu sa hladnom vodom, nakon što se ohlade, ocedite i prelijte sa malo ulja i ostavite sa strane.

Meso se iseče na 1 mm tanke komade 2x3 cm i marinira u proizvodima 30 min. Povrće seče na trakice. Proizvodi za sos se promešaju.

Stavite ulje u vruć vok i zagrejte na 180 stepeni. Stavite meso u vok i pržite 1-2 minuta dok ne pobeli i odložite ga na stranu. Stavite 2 jaja u vok i izmešajte ih na male komade.

Dodajte luk i šargarepu i pržite oko 3 minuta, dok ne omekšaju samo na površini, dodajte kupus i klice i pržite još 2-3 minuta.

Rezance i meso vratite u vok, promešajte i ostavite 2 minuta bez mešanja da malo porumene sa dna, promešajte i posle još 2-3 minuta jelo treba da bude vruće, dodajte sos i mešajte još 1-2 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: