Način pripreme
Prvo pripremimo piletinu tako što komad mesa presečemo na dva dela, a zatim stanjimo komade da postanu tanke šnicle.
Ispecite ih u tiganju sa malo masnoće. Začinim samo solju, biberom i sa malo soja sosa.
Gotove pileće šnicle isecite na dugačke trake i ostavite sa strane.
Operite zelenu salatu i rukama iskidajte listove u posudu. Očistite i sitno iseckajte luk, dodajte u posudu.
Isto radimo i sa paradajzom, a ja ga posolim pre dodavanja, pošto upija dosta soli. Celu salatu posolite i začinite uljem i sirćetom.
Preliv pripremamo tako što u posudu stavimo kiselo mleko, majonez i senf i promešamo.
Posolite po ukusu i dodajte vino da konzistencija bude malo tečnija, kao sos, a takođe daje ukus.
Polovinom dresinga prelijte salatu u posudi i promešajte. Raspoređujemo ga u 2 tanjira i mrvimo sir.
Rasporedite piletinu i prelijte preostalim prelivom. Postaje sočna, dovoljna za glavno jelo i za salatu ova salata sa piletinom i mlečnim prelivom.