Način pripreme
Prvo poparimo spanać, u šerpu stavljamo vodu i uključimo ringlu.
Dodajemo spanač i kuvamo dok ne omekša. Ocedimo i ostavljamo sa strane.
Isečemo file na kockice. Ugrevamo tiganj sa malo ulja i pržimo piletinu, začinimo solju, soja sosom, alevom paprikom i biberom.
Kad bude skoro gotovo dodajemo vino, spanać, kečap i malo soka od limuna. Ostavljamo još malo da se skuva, posle sipamo u posudu i ostavljamo sa strane.
Ponovo u tiganj stavljamo isečeno povrće - luk, papriku, šargarepu. Poklopimo piletinu sa spanaćem da omekša. S vremena na vreme otvaramo i mešamo.
Dodajemo so, soja sos i kašiku meda. Kad bude gotovo sipamo meso unutra. Ostavljamo još malo na vatri da se mirisi pomešaju.
Možete servirati piletinu sa spanaćem i povrćem ovako ili sa priligom. Ja sam dodala prilog od krompira i slatkog krompira.