Način pripreme
Luk se nasecka na kolutiće, a paradajz, krastavac i zelena paprika - na kockice. Peršun se sitno nasecka.
Dresing se pravi tako što se beli luk usitni i pomeša sa limunovim sokom, maslinovim uljem, sumakom, solju i crnim biberom.
Zelena salata se nasecka na ivice i stavlja se u veliku posudu. Hleb se nasecka na zalogaje.
Zagreju se 3 supene kašike maslinovog ulja u velikom tiganju i blago se zapeče hleb lavaš, pazeći da ne zagori. Dodaje se so, crni biber i sumak.
Izmeša se i skida se sa vatre. Zapeče se na 7-8 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Povrće se pomeša.
Servira se tako što se salata Fatuš stavlja u centar okruglih tanjira i oko nje se poređa zapečen i začinjen arapski hleb i sve se zaliva dresingom.
Klasična libanska salata Fatuš je više nego ukusna za večeru uz čašu belog vina.