Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Šarena salata sa graškom i pirinčem

Šarena salata sa graškom i pirinčem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Šarena salata sa graškom i pirinčem
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Uživajte u Šarenoj salati sa graškom i pirinčem, punoj vitamina i minerala."

Potrebni sastojci

  • zeleni grašak - 250 g, konzerva
  • pirinač - 200 g
  • crni pasulj - 100 g, skuvan ili iz konzerve
  • kukuruz šećerac - 100 g, konzerva
  • so
  • crni biber
  • limunov sok - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • sibirski luk - svež (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa kuvanjem pirinča. Skuvajte ga kao što kuvate makarone u mnogo vode. Voda treba da bude posoljena. Nemojte prekuvati pirinač. Kada je gotov, ocedite ga u cediljki i operite pod mlazom vode.

Stavite ga u posudu za salatu. Dodajte oceđeni grašak, kukuruz šećerac i pasulj u pirinač i začinite solju i crnim biberom.

U čašici pomešajte isceđeni sok polovine limuna, dve supene kašike maslinovog ulja i jednu kašiku jabukovog sirćeta. Dobro ih izmešajte i dobijenim dresingom zalijte salatu.

Izmešajte, pokrijte folijom za sveže čuvanje i ohladite na barem sat vremena. Servirajte posnu salatu sa naseckanim perima mladog ili sibirskog luka.

Uživajte u Šarenoj salati sa graškom i pirinčem, punoj vitamina i minerala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: