Način pripreme
Ne ostavljajte se bez tople supe u zimske večeri! Evo kako da je pripremite:
Svinjetina se iseče na komade i prži na ulju direktno u loncu za kuvanje. Kada omekša dodati sitno seckani crni luk i lagano dinstati.
Posle nekoliko minuta dodajte ostalo povrće – šargarepu iseckanu na kockice, seckanu zelenu papriku, seckane stabljike celera, krompir isečen na kockice i čen belog luka.
Sipajte vreli bujon od povrća i dodajte maslac.
Kada krompir omekša, dodajte grašak i boranija. Ostavlja se da ključa na srednjoj vatri dok svi proizvodi ne budu gotovi.
Na kraju dodati oljušteni paradajz isečen na kockice i posuti solju i biberom po ukusu.
Pustite da se kuva još nekoliko minuta, na kraju ulijte brašno rastvoreno u malo hladne vode.
Po želji možete dodati i nekoliko prstohvata grubo mlevene ljute paprike za više pikantnosti. Nakon još nekoliko minuta, jedinstvena svinjska supa je gotova.
Gotova zdrava supa se posipa seckanim peršunom i služi topla.
Prijatno!