Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Bogata zimska supa sa svinjetinom i povrćem

Bogata zimska supa sa svinjetinom i povrćem

CharodeikataCharodeikata
Početnik
42981914
Bogata zimska supa sa svinjetinom i povrćem
Fotografije: Charodeikata
1 / 4
10/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Ne ostavljajte se bez tople supe u zimske večeri! Evo kako da pripremite bogatu zimsku supu sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • svinjetina za kuvanje - 600 g
  • ulje - 6 kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 komada, zelena
  • celer - 3 stabljike
  • krompir - 2 komada
  • bujon od povrća - 2 l
  • grašak - 1 šolje, zamrznut
  • boranija - 1/2 šolje, zamrznuta
  • maslac - 30 g
  • paradajz - 400 g, konzerviran, oljušten i isečen na kockice
  • beli luk - 2 čena, izgnječena
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • biber po ukusu
  • ljuta paprika - grubo mlevena (po želji)
  • peršun - 1 mala veza
* merne jedinice

Način pripreme

Ne ostavljajte se bez tople supe u zimske večeri! Evo kako da je pripremite:

Svinjetina se iseče na komade i prži na ulju direktno u loncu za kuvanje. Kada omekša dodati sitno seckani crni luk i lagano dinstati.

Posle nekoliko minuta dodajte ostalo povrće – šargarepu iseckanu na kockice, seckanu zelenu papriku, seckane stabljike celera, krompir isečen na kockice i čen belog luka.

Sipajte vreli bujon od povrća i dodajte maslac.

Kada krompir omekša, dodajte grašak i boranija. Ostavlja se da ključa na srednjoj vatri dok svi proizvodi ne budu gotovi.

Na kraju dodati oljušteni paradajz isečen na kockice i posuti solju i biberom po ukusu.

Pustite da se kuva još nekoliko minuta, na kraju ulijte brašno rastvoreno u malo hladne vode.

Po želji možete dodati i nekoliko prstohvata grubo mlevene ljute paprike za više pikantnosti. Nakon još nekoliko minuta, jedinstvena svinjska supa je gotova.

Gotova zdrava supa se posipa seckanim peršunom i služi topla.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: