Način pripreme
Operite pile, isecite ga na porcije, odvojite leđa /koristite ga za pripremu pripremu pilećeg bujona/. Posolite pileće meso i pospite ga biberom.
Pecite na kratko u tiganju sa 2 supene kašike biljne masti.
Stavite meso u duboku šerpu i prelijte vrelim pilećim bujonom. U njega dodajte korene od peršuna. Ostavite da se krčka na tihoj vatri 25-30 minuta.
Izvadite pileće meso i ostavite da se ohladi. Odvojite od kostiju i isecite na male komade.
Povrće - luk i praziluk, paprike i šargarepu secite na sitne kockice. Sotirajte ih u tiganju sa masnoćom od pilećeg mesa.
Dodajte ih u šerpu zajedno sa pilećim komadićima. Supa se krčka još 10 minuta. Ocedite kukuruz i zajedno sa fidom i dodajte ih šerpu. Kuvajte još 7-8 minuta dok se fida ne skuva.
Pospite iseckanim peršunom.
Dodajte pavlaku pre nego što servirate supu.
Začinite sokom od limuna.