Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Bogata zimska pileća supa sa kukuruzom

Bogata zimska pileća supa sa kukuruzom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Bogata zimska pileća supa sa kukuruzom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Raskošna supa bogatog ukusa i nedoljivog mirisa - prava zimska, kulinarska bajka"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • pileći bujon - 4 šolje
  • kukuruz - 300 g, kuvan ili iz konzerve
  • crni luk - 1 glavica, velika
  • praziluk - 1 struk
  • žuta paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • biljno ulje - 3 supene kašike
  • koren peršuna - 1 veza
  • pavlaka - 150 ml
  • fida - 1 šaka
  • so - po ukusu
  • biber - sveže samleven
  • peršun - svež
  • limun - 1 komad, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pile, isecite ga na porcije, odvojite leđa /koristite ga za pripremu pripremu pilećeg bujona/. Posolite pileće meso i pospite ga biberom.

Pecite na kratko u tiganju sa 2 supene kašike biljne masti.

Stavite meso u duboku šerpu i prelijte vrelim pilećim bujonom. U njega dodajte korene od peršuna. Ostavite da se krčka na tihoj vatri 25-30 minuta.

Izvadite pileće meso i ostavite da se ohladi. Odvojite od kostiju i isecite na male komade.

Povrće - luk i praziluk, paprike i šargarepu secite na sitne kockice. Sotirajte ih u tiganju sa masnoćom od pilećeg mesa.

Dodajte ih u šerpu zajedno sa pilećim komadićima. Supa se krčka još 10 minuta. Ocedite kukuruz i zajedno sa fidom i dodajte ih šerpu. Kuvajte još 7-8 minuta dok se fida ne skuva.

Pospite iseckanim peršunom.

Dodajte pavlaku pre nego što servirate supu.

Začinite sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: