Način pripreme
Mikserom mutiti belanca uz dodatak šećera, pa umešati brašno i lešnike. Dobijenu smesu sipati u pleh prekriven papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Za fil umutiti žumanca sa šećerom, brašnom, pudingom i malom količinom mleka. Smesu zakuvati u preostalom ključalom mleku.
Podeliti fil na dva dela, pa u polovinu još vrućeg fila umešati čokoladu. Nakon što se filovi ohlade u svraki dodati po polovinu margarina za kolače.
Formiranje torte se vrši tako što se na koru namaže žuti fil, pa se prekrije bananama isečenim na kolutove. Keks potopiti u sok od narandže i naneti preko banana. Zatim premazati tortu filom od čokolade, prekriti ga ostatkom banana i završiti sa jafa keksom umočenim u sok.
Tortu ukrasiti šlagom po želji i ostaviti u frižideru da se stegne.
Anabela torta je gotova.