Anabela torta

IrenaIrena
Početnik
5141075
Anabela torta
Fotografije: Irena
1 / 3
04/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
40
"Ulepšajte sebi dan jednim parčetom Anabela torte. Učinite ga savršenim sa dva parčeta"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • belanca - 12 kom.
  • šećer - 12 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • lešnici - 200 g, pečeni mleveni
  • Fil
  • mleko - 1 l
  • puding sa ukusom vanile - 3 kom.
  • žumanca - 12 kom.
  • šećer - 16 kašika
  • brašno - 3 kašike
  • margarin za kolače - 250 g
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • Ostalo
  • banane - 1, 5 kg
  • sok od narandže - za umakanje keksa
  • keks - 250 g
  • jafa keks - 300 g
  • šlag - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom mutiti belanca uz dodatak šećera, pa umešati brašno i lešnike. Dobijenu smesu sipati u pleh prekriven papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Za fil umutiti žumanca sa šećerom, brašnom, pudingom i malom količinom mleka. Smesu zakuvati u preostalom ključalom mleku.

Podeliti fil na dva dela, pa u polovinu još vrućeg fila umešati čokoladu. Nakon što se filovi ohlade u svraki dodati po polovinu margarina za kolače.

Formiranje torte se vrši tako što se na koru namaže žuti fil, pa se prekrije bananama isečenim na kolutove. Keks potopiti u sok od narandže i naneti preko banana. Zatim premazati tortu filom od čokolade, prekriti ga ostatkom banana i završiti sa jafa keksom umočenim u sok.

Tortu ukrasiti šlagom po želji i ostaviti u frižideru da se stegne.

Anabela torta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: