Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Slatka uskršnja jaja

Slatka uskršnja jaja

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
13641186
Slatka uskršnja jaja
Fotografije: Petya Stoineva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
30
"Pustite mašti na volju i obradujte svoje najmilije slatkim uskršnjim jajima."

Potrebni sastojci

  • piškote - 24 komada
  • sirovi indijski orah - 50 g
  • sok od pomorandže - 100 ml
  • esencija pomorandže - 1 kašičica
  • kokosovo ulje - 1 kašika
  • kakao maslac - 1 kašika
  • puter od kikirikija - 1 kašika
  • Za glazuru
  • bela čokolada - 1 komad od 100 g
  • mlečna čokolada - 1 komad od 100 g
  • šećerni štapići - opciono
  • puter od kikirikija - za lepljenje
* merne jedinice

Način pripreme

Sirovi indijski orah se potopi u vodu na 30 minuta.

Dobro ocedite i izgnječite zajedno sa uljima.

Sveže ceđeni sok od pomorandže postepeno se sipa u izgnječene piškote, doda se esencija pomorandže.

Mešavine od orašastih plodova i piškota se umese u meko testo. Formiraju se kuglice kojima se popunjavaju dve trećine zapremine silikonskih kalupa. Ohladite u zamrzivaču 40 minuta.

Ohlađena slatka jaja i cvetovi se vade iz kalupa. Sipa se čokolada istopljena na pari po izboru (bela, mlečna, prirodna) i kolači se ponovo stavljaju u kalupe.

Nakon toga sledi još jedno hlađenje u trajanju od oko 1 sat.

Uskršnji kolači se ukrašavaju posipanjem. Mogu se zalepiti zajedno po dva pomoću putera od kikirikija.

Pustite mašti na volju i obradujte svoje najmilije slatkim uskršnjim jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: