Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Uskršnji gnezda keksići

Uskršnji gnezda keksići

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638732k154
Uskršnji gnezda keksići
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
21/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Za vreme praznika potrebni su nam deserti sa čokoladom, čokoladom i još čokolade"

Potrebni sastojci

  • brašno - 210 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • kakao - 40 g, u prahu
  • kravlji maslac - 75 g, istopljeni
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 5 g
  • so - prstohvat
  • tečna čokolada
  • za dekoraciju
  • bombone
  • jaja - čokoladna
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejemo brašno, šećer u prahu i kakao u prahu. Dodajemo istopljeni kravlji maslac, jaje, prašak za pecivo i prstohvat soli.

Pomešamo sve sastojke i umesimo testo za naše ukusne keksiće. Uvijamo ga u streč foliju i ostavljamo u frižideru na sat vremena da se stegne. Nakon toga pravimo loptice, svaka po 35 g.

Uzimamo presu za luk, stavljamo deo loptice i pritišćemo na papir za pečenje. Stavljamo drugi deo loptice, pritiskamo i na taj način trakice formiraju gnezdo. Od svake loptice pravimo gomilicu.

Čep od flaše maksimalno pritišćemo u sredinu, tako da se dobije gnezdo. Sklanjamo čep.

Pečemo praznične kolačiće u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C 15 minuta. Ostavljamo da se ohlade.

U kesu (fišek) stavljamo tečnu čokoladu i punimo gnezda.

Dekorišemo Uskršnja keksiće gnezda bombonama, čokoladim jajima, čokoladnim mrvicama i onim što nam se dopada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: