Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Filipinsko jelo sisig sa tofuom i pečurkama

Filipinsko jelo sisig sa tofuom i pečurkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Filipinsko jelo sisig sa tofuom i pečurkama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Filipinsko jelo sisig sa tofuom i pečurkama može se poslužiti i samostalno i sa kuvanim pirinčem."

Potrebni sastojci

  • tofu - 400 g
  • pečurke - 400 g
  • luk - 1/2 glavice, poželjno crveni
  • beli luk - 3 čena
  • paprika - 1 komad, mala
  • kukuruzni skrob - 5 kašika
  • soja sos - 1+1 kašika
  • biber, mleveni - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • ulje
  • biber, zrna - 3 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • đumbir - 1/4 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • majonez - 2 kašike
  • sok od limete - 2 kašike ili od limuna
  • mladi luk - 1 stabljika, po želji
  • Sos
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • soja sos - 2 kašike
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk se iseče na sitne komade, paprika - na kockice, beli luk i mladi luk se sitno iseckaju, a pečurke se iseku na male kockice.

Ocedite tofu i, ako je potrebno, lagano ga iscedite da uklonite većinu vode. Isecite na manje kockice i stavite u posudu. U to se dodaje 1 kašika soja sosa, mleveni biber i so i lagano izmešati.

Ako u posudi nema viška sojinog sosa, a sve ga upije tofu, dodajte još 1 kašiku soja sosa i ponovo promešajte. Zatim sipajte polovinu kukuruznog skroba, promešajte, dodajte drugu polovinu i ponovo promešajte da se dobro prekrije. Ostavite po strani.

Dodajte biber u zrnu i lovorov list u zagrejano ulje na srednjoj vatri. Prže se bez mešanja dok lovorov list ne počne da rumeni – zatim se vade i bacaju.

U isto ulje sipajte tofu i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Kada je spremno, izvadite iz ulja i ostavite na stranu.

Pomešajte sastojke za sos u posudi i dodajte malo vode. Dobro promešajte i takođe ostavite po strani.

Na istom ulju propržite beli luk, crveni luk, papriku i pospite prstohvatom soli. Ako je potrebno, dodajte još ulja. Promešajte i pržite oko 2-3 minuta.

Dodaju se pečurke i đumbir i azijsko jelo se kuva dok ne omekša. Zatim sipajte sos i prženi tofu. Dodajte majonez, mladi luk i sok od limuna. Promeša se poslednji put i skloni sa ringle.

Filipinsko jelo sisig sa tofuom i pečurkama može se poslužiti i samostalno i sa kuvanim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: