Način pripreme
Crni luk se iseče na sitne komade, paprika - na kockice, beli luk i mladi luk se sitno iseckaju, a pečurke se iseku na male kockice.
Ocedite tofu i, ako je potrebno, lagano ga iscedite da uklonite većinu vode. Isecite na manje kockice i stavite u posudu. U to se dodaje 1 kašika soja sosa, mleveni biber i so i lagano izmešati.
Ako u posudi nema viška sojinog sosa, a sve ga upije tofu, dodajte još 1 kašiku soja sosa i ponovo promešajte. Zatim sipajte polovinu kukuruznog skroba, promešajte, dodajte drugu polovinu i ponovo promešajte da se dobro prekrije. Ostavite po strani.
Dodajte biber u zrnu i lovorov list u zagrejano ulje na srednjoj vatri. Prže se bez mešanja dok lovorov list ne počne da rumeni – zatim se vade i bacaju.
U isto ulje sipajte tofu i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Kada je spremno, izvadite iz ulja i ostavite na stranu.
Pomešajte sastojke za sos u posudi i dodajte malo vode. Dobro promešajte i takođe ostavite po strani.
Na istom ulju propržite beli luk, crveni luk, papriku i pospite prstohvatom soli. Ako je potrebno, dodajte još ulja. Promešajte i pržite oko 2-3 minuta.
Dodaju se pečurke i đumbir i azijsko jelo se kuva dok ne omekša. Zatim sipajte sos i prženi tofu. Dodajte majonez, mladi luk i sok od limuna. Promeša se poslednji put i skloni sa ringle.
Filipinsko jelo sisig sa tofuom i pečurkama može se poslužiti i samostalno i sa kuvanim pirinčem.