Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileće jelo sa krompirom, pečurkama i lukom

Pileće jelo sa krompirom, pečurkama i lukom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Pileće jelo sa krompirom, pečurkama i lukom
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Pileće jelo sa krompirom, lukom i pečurkama - ima sve što možemo da želimo od jednog jela"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • pileći bataci - 4 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 1 veliki
  • paradajz pire - 50 ml
  • krompir - 2 komada
  • paprika - 2 komada (zelena + ccrvena)
  • lovorov list - 2 komada
  • pečurke - 4 komada
  • biber
  • so
  • čubar - 1 kašika
  • beli vino - 50 ml
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i stavite pileće batake u vodu sa solju. Kada su gotovo procedite bujon, posle će vam biti potreban.

Očistite i isecite paprike, luk i šargarepu na sitno. Oljuštite i isecite krompir. Sipajte ulje u šerpu i kada je zagrejano, zapržite povrće pet minuta.

Dodajte bujon, pečurke i beli luk, podeljen na čenove. Začinite jelo sa krompirom biberom i solju.

Dodajte lovorov list, čubar i batake. Sipajte vino i paradajz pire u piletinu sa krompirom.

Stavite poklopac šerpe i kuvajte pileće jelo sa krompirom, pečurkama i lukom još 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: