Način pripreme
Stavite šećer za karamel u šerpu. Uključite vatru. Kada se šećer karamelizuje, dodajte vodu i ostavite da se rastvori. Sipa se u kalup koji ćete koristiti za kolač Kodrit Kadir. Bočne strane se prelivaju i raspoređuju po kalup.
Pripremite smesu za krem karamel. Umutite jaja u posudi miksera. Dodajte šećer i umutite. Dodajte sveže mleko i kondenzovano mleko. Umutite sve. Smesa se sipa u kalup. Koristio sam dugu i usku tepsiju za kolač.
Testo za kolač je pripremljeno. U istoj posudi miksera se umute jaja, a nije potrebno ni da se pere. Dodajte šećer i ulje. Umutite sve. Dodajte sveže mleko. Dodajte kakao. Brašno se prosejava i dodaje postepeno, mešajući. Dodajte prašak za pecivo. Kada je testo za torte spremno, sipa se u kalup. Testo tone, ali dok se peče, penje se do vrha.
Peče se u drugoj posudi sa vodom, a u vodu se dodaje i sirće. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 90 minuta na 180 stepeni. Kada se ohladi, okrene se u duguljasti pleh ili na tanjir. Isekla sam na trouglove i poređala u okrugli tanjir.
Kodrit Kadir sa kondenzovanim mlekom je po ukusu svih gostiju.