Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Punjene pečurke sa belim lukom

Punjene pečurke sa belim lukom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Punjene pečurke sa belim lukom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nije unutra samo beli luk, dodaćemo takođe mocarelu i parmezan, zato uzmite flašu vina i dođite!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 16 komada, velike
  • pečurke - 250 g, male
  • beli luk - 1 šolja, mnogo sitno iseckan
  • bademi - 1 šolja, iseckan
  • maslac - 250 g
  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • prezle - 2 šolje
  • mocarela - 1 šolja, narendana
  • parmezan - 1/2 šolja, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Odstranite panjiće velikim pečurkama i zajedno sa malim ih isecite na sitno. Zagrejte pola maslaca i zapržite beli luk, isečene pečurke i iseckane bademe.

Dodajte mleveno meso i zapržite na umerenoj vatri. Stavite jednu i po šolju prezli i dobro promešajte.

Poređajte 8 velikih pečuraka u prethodno namazanu posudu za pečenje i napunite ih pripremljenom smesom. Odozgo ih preklopite sa drugih 8 velikih pečuraka.

Pospite povrće mocarelom, narendanim sirom parmezanom i preostalim prezlama. Dodajte preostali maslac, isečen na kocke i zapecite u prethodno zagrejanoj rerrni na 180 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: