Način pripreme
Tikvice izrendamo, posolimo i ostavljamo da se ocede od vode. Beli luk i luk očistimo i sitno iseckamo.
Mirođiju očistimo od drške i sečemo sitno. Kačkavalj izrendamo fino.
Sve sastojke za koru stavljamo u posudu, tikvice ocedimo dodatno od vode rukama.
Okrugao pleh obložimo papirom za pečenje, namažemo sa malo maslinovog ulja.
Nakon što kora bude gotova, sipamo u pleh i poravnamo dobro. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Za to vreme pripremamo sastojke za serviranje pice.
Pečurke oljuštimo i sečemo na kriške. Kačkavalj izrendamo fino. Gorgonzolu sir i sir sa bosiljkom i belim lukom sečemo na kockice.
Mocarelu sečemo na kriške. Čeri paradajz isečemo na četvrtine. Nakon što se kora zapeče, vadimo i ukrašavamo sastojcima kao ja, ređamo čeri paradajz, pečurke, mocarelu, gorgonzolu, sir sa bosiljkom i belim lukom i na kraju obilno posipamo kačkavaljem.
Vraćamo u rernu dok ne dobije kačakvalj lepu boju.
Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama smo dobili. Vredi utrošenog vremena. Probajte bogato i zdravo zapečeno jelo sa tikvicama i čekam vaše utiske. Neka vam je ukusno!