Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Bogato zdravo zapečeno jelo sa tikvicama

Bogato zdravo zapečeno jelo sa tikvicama

Bogato zdravo zapečeno jelo sa tikvicama6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama smo dobili. Vredi utrošenog vremena. Probajte bogato i zdravo zapečeno jelo sa tikvicama i čekam vaše utiske. Neka vam je ukusno!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • tikvice - 660 g, oceđene
  • mladi luk - 63 g
  • mladi beli luk - 85 g
  • jaja - 3 komad, 175 g
  • kačkavalj - 133 g
  • parmezan - 20 g
  • mirođija - 1 veza, 33 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • za serviranje
  • kačkavalj - 133 g
  • čeri paradajz - 126 g
  • pečurke - 178 g
  • parmezan - 22 g
  • sir - 54 g /sa bosiljkom i belim lukom/
  • gorgonzola - 34 g
  • mocarela - 123 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice izrendamo, posolimo i ostavljamo da se ocede od vode. Beli luk i luk očistimo i sitno iseckamo.

Mirođiju očistimo od drške i sečemo sitno. Kačkavalj izrendamo fino.

Sve sastojke za koru stavljamo u posudu, tikvice ocedimo dodatno od vode rukama.

Okrugao pleh obložimo papirom za pečenje, namažemo sa malo maslinovog ulja.

Nakon što kora bude gotova, sipamo u pleh i poravnamo dobro. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Za to vreme pripremamo sastojke za serviranje pice.

Pečurke oljuštimo i sečemo na kriške. Kačkavalj izrendamo fino. Gorgonzolu sir i sir sa bosiljkom i belim lukom sečemo na kockice.

Mocarelu sečemo na kriške. Čeri paradajz isečemo na četvrtine. Nakon što se kora zapeče, vadimo i ukrašavamo sastojcima kao ja, ređamo čeri paradajz, pečurke, mocarelu, gorgonzolu, sir sa bosiljkom i belim lukom i na kraju obilno posipamo kačkavaljem.

Vraćamo u rernu dok ne dobije kačakvalj lepu boju.

Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama smo dobili. Vredi utrošenog vremena. Probajte bogato i zdravo zapečeno jelo sa tikvicama i čekam vaše utiske. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: