Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Krem karamel sa Uskršnjim milibrotom

Krem karamel sa Uskršnjim milibrotom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Krem karamel sa Uskršnjim milibrotom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Izazivamo Vas da probate naš krem karamel sa Uskršnjim milibrotom sa suvim grožđem i da date ocenu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 800 ml
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 13 kašika
  • vanila - 6 g
  • maslac - 50 g
  • uskršnji milibrot - 1 komad, (suv, sa suvim grožđem)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa vanilom i 3 kašike šećera. U sveže mleko dodajte umućena jaja i dobro promešajte.

Karamelizirajte preostalih 10 kašika šećera. Kada je karamel gotov, skinite ga sa vatre i dodajte mu maslac. Dobro promešajte.

U kalup za kuglof ili drugi kalup po izboru, sipajte gotov karamel. Odozgo sipajte mali deo smese mleka i jaja. poređajte nasečeni uskršnji milibrot i prelijte ga smesom jaja i mleka.

Pecite u vodenoj kupci na 180 stepeni.

Gotov krem karamel sa uskršnjim milibrotom ostavite da se ohladi i okrenite ga na tanjir. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: