Način pripreme
Prvo stavite teleće šnicle u posudu, koja je široka koliko i one. Natrljajte ih biberom i listićima dve grančice majčine dušice.
Namažite stekove smesom od pola vina i malo maslinovog ulja, uvijte ih streč folijom i stavite u frižider na nekoliko sati, najbolje celu noć. Izvadite da se opuste na sobnoj temperaturi dok u međuvremenu spremite sos.
Usitnite čenove belog luka i stavite ih u preostalo maslinvo ulje - blago zagrejano. Dodajte isečene pečurke zajedno sa grudvom maslaca i kuvajte 3-4 minuta. Sipajte vino i mešajte dok alkohol ne ispari - 2 minuta.
Dodajte paradajz, šećer i so, preostalu majčinu dušicu i biber. Ako je mnogo gust paradajz pire sipajte malo vode u kuvajte sos na laganoj vatri dvadesetak minuta. Sipajte vodu u slučaju da se zgušnjava previše.
Gotov paradajz sos sipajte u posudu za pečenje. Uključite rerni na 200 stepeni. Izvadite šnicle iz marinade, ocedite ih dobro i zapecite u tiganju na jakoj vatri zagrejanom sa malo masnoće. Nephodno je po dva minuta sa svake strane.
Prebacite šnicle u sos, posolite krupnom solju i stavite u zagrejanu rernu. Pecite ih do željenog stepena - ako volite da šnicle budu ružičastije iznutra 15 minuta je dovoljno.
Ako ipak volite pečenije povećajte vreme, ali pazite jer mogu da postanu previše tvrdi i žilavi.
Teleće šnicle u paradajz sosu su mnogo ukusne!