Način pripreme
Maslac i jaja su na sobnoj temperaturi. Za kore za tortu pomešajte suve sastojke – brašno, kakao, so, sodu i prašak za pecivo – u posudi.
U posudi procesora za hranu stavite maslac isecite ga na kockice. Dodajte šećer i mutite najmanje 5 minuta dok ne postane kremasto. Za to vreme pripremite kafu.
Dodajte jaja u posudu miksera jedno po jedno, mešajući veoma dobro nakon svakog dodavanja. U kafu se dodaje mleko. Dodajte polovinu suvih sastojaka u mikser. Dodajte im kafu i mleko i polako mešajte.
Nakon mešanja dodajte ostatak suvih sastojaka. Mešajte dok ne dobijete konzistenciju testa za torte.
Pripremite kalup za torte sa padajućim prstenom tako što ćete na dno staviti papir za pečenje i lagano ga nauljiti. Smesa se sipa u kalup. Čokoladna kora se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pecite oko 30-35 minuta, suvom čačkalicom proverite da li je kora gotova. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Zatim se izvadi iz kalupa i preseče na pola po sredini.
Pripremamo čokoladni krem za tortu. Za njega maslac takođe treba da bude na sobnoj temperaturi. Izlomite čokoladu i stavite je u posudu. Istopite je na pari, mešajući. Dodajte slatku pavlaku i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte maslac i dobro promešajte.
Smesa je malo tečna, ali ostavite oko sat vremena da se ohladi i stegne. Krem je spreman.
Malo krema se stavlja na poslužavnik na kome će se sklapati čokoladna torta da se učvrsti. Postavljen je donji deo kore. Polovinu krema premažite preko kore.
Gornji deo kore je postavljen na vrh. Prelijte celu tortu preostalim kremom za torte. Poravnava se. Ovaj krem je ukusniji ako se ne čuva u frižideru jer je puterasta i steže se.
Rođendanska torta se ukrašava. Sipajte slatku pavlaku u posudu miksera. Umutite. Pripremite vreću sa vrhom koji podseća na traku.
Čokoladna torta je prekrivena tankim slojem krema. Preostali krem je podeljen na dva jednaka dela. U jednu posudu sa kremom stavite malo crvene prehrambene boje. Promeša se.
Napuni se vrećica, u čiju je polovinu traka šira, stavi se roze-crveni krem, a donja strana je punjena belim kremom. Na ovaj način iz kesice izlazi pola ružičastog, pola belog krema.
Počnite da formirate cvet počevši od centra torte. Krem se ređa u kratke kovrdžave trake, sa belim delom prema torti. U sredini se pravi krug i trake oko njega dok se cela torta ne pokrije. Napravite bisernu ogrlicu za tortu.
Ova đavolja torta će vas garantovano naterati da poližete prste i poželite još.