Teletina sa paradajzom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Teletina sa paradajzom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Klasika - teletina sa paradajzom, prste da poližeš"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g
  • luk - 3 glavice
  • paradajz - 7 - 8 komada
  • beli luk - 1 čen
  • brašno - 2 supene kašike, prepečeni
  • aleva paprika - 1 kašia
  • masnoća - 5 - 6 supenih kašika
  • čubar
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teletinu na zalogaje. U šerpi ugrejte masnoći, stavite meso i isečeni luk. Poklopite i dinstajte na tihoj vatri, s vremena na vreme protresite.

Stavite brašno, izgnječeni beli luk i alevu papriku. Dobro promešajte i dodajte oljušteni paradajz, isečen na kriške.

Poklopite i dinstajte teletinu sa paradajzom na tihoj vatri. Pospite jelo dok je još toplo peršunom i čubrom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: