Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Dinstana Teletina»Dinstana teletina sa paradajzom i pečurkama

Dinstana teletina sa paradajzom i pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Dinstana teletina sa paradajzom i pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
04/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Super osnovno jelo od dinstane teletine sa paradajzom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 350 g
  • paradajz - 2 komada
  • pečurke - 200 g, rujnice ili druge po izboru
  • šargarepa - 1 komada, od 100 g
  • krompir - 1 komad, srednje veličine
  • crveno vino - 60 g
  • teleći bujon - 300 ml + voda za razređivanje, po želji
  • ulje - 50 g
  • brašno - 1 kašika
  • biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • karanfilić - 1 prstohvat, u prahu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i beli luk i zapržite ih 3-4 minuta.

2. Isecite šargarepu na krugove i stavite ih u luk sa prstohvatom soli. Dodajte i oljušten i samleven paradajz sa alevom paprikom, zapržite i njih, da ispari so koji je pustio paradajz.

3. Teleće meso očistite od žila i isecite na krupne kocke. Uvaljajte parčiće u kašiku brašna i stavite u povrće. Mešajte dva minuta.

4. Sipajte vino i dinstajte 4 minuta, a posle kuvajte minut-dva sa otvorenim poklopcem.

5. Stavite isečen krompir i pečurke, sipajte bujon i začinite biberom, karanfilićem i muskatnim oraščićem.

6. Kuvajte 25 minuta pod poklopcem da se dobro izdinsta. Nakon toga po želji razredite sa još tečnosti i nastavite dinstanje 15-20 minuta ili dok meso ne bude potpuno gotovo.

7. Da bi bio gust sos za dinstanu teletinu, osim brašna, ulogu igra krompir, koji se dodajte sa tim ciljem i od dužeg kuvanja se raspada u sliva u sos. Ja mu čak pomažem tako što ga izgnječim. Ako vi ne volite tako, možete da stavite više krompira, ali kasnije, da se skuva, ali da ostanu celi parčići u jelu kao odvojena komponenta, a ne da bi se zgusnulo.

8. Ukusnu dinstanu teletinu sa paradajzom i pečurkama servirajte toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: