Način pripreme
1. Iseckajte luk i beli luk i zapržite ih 3-4 minuta.
2. Isecite šargarepu na krugove i stavite ih u luk sa prstohvatom soli. Dodajte i oljušten i samleven paradajz sa alevom paprikom, zapržite i njih, da ispari so koji je pustio paradajz.
3. Teleće meso očistite od žila i isecite na krupne kocke. Uvaljajte parčiće u kašiku brašna i stavite u povrće. Mešajte dva minuta.
4. Sipajte vino i dinstajte 4 minuta, a posle kuvajte minut-dva sa otvorenim poklopcem.
5. Stavite isečen krompir i pečurke, sipajte bujon i začinite biberom, karanfilićem i muskatnim oraščićem.
6. Kuvajte 25 minuta pod poklopcem da se dobro izdinsta. Nakon toga po želji razredite sa još tečnosti i nastavite dinstanje 15-20 minuta ili dok meso ne bude potpuno gotovo.
7. Da bi bio gust sos za dinstanu teletinu, osim brašna, ulogu igra krompir, koji se dodajte sa tim ciljem i od dužeg kuvanja se raspada u sliva u sos. Ja mu čak pomažem tako što ga izgnječim. Ako vi ne volite tako, možete da stavite više krompira, ali kasnije, da se skuva, ali da ostanu celi parčići u jelu kao odvojena komponenta, a ne da bi se zgusnulo.
8. Ukusnu dinstanu teletinu sa paradajzom i pečurkama servirajte toplu.
Prijatno!