Način pripreme
Crni luk sitno iseći na kockice i dinstati ga na zagrejanom ulju uz dosipanje vode.
Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće, pa dodati luku.
Nakon nekoliko minuta dodati i grašak, dosuti vodu i začiniti. Kada je grašak napola kuvan, umešati opran pirinač.
Svi sastojci treba da budu samo delimično skuvani. Prebaciti ih u vatrostalnu činiju u kojoj će se jelo peći.
Pileće belo meso iseći na šnicle i posoliti po ukusu. Zagrejati ulje u tiganju i kratko zapeći meso sa obe strane.
Naliti pavlaku za kuvanje preko mesa, dodati biber i začin, pa ostaviti nekoliko minuta na ringli da se sos zgusne.
Meso rasporediti preko graška, pa ravnomerno preliti sosom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti jelo da se peče. Peći oko sat vremena u poklopljenoj vatrostalnoj posudi, pa skinuti poklopac i zapeći još 10-15 minuta.
Kremasti grašak sa belim mesom iz rerne ostaviti da se malo prohladi, pa servirati uz salatu po izboru.