Način pripreme
Paprike Sivrija operemo i sa gornje strane pažljivo odsečemo kapicu. Očistimo njihovo seme, zadržavajući dršku. Lagano posolimo njihovu unutrašnjost.
U posudi dobro umutite jaja i pomešajte ih sa sitnim sirom i sitno seckanim paradajzom.
Kačkavalj i sir na krupno narendajte i dodajte u smesu.
Pospite vrlo sitno seckanim peršunom. Ponekad deca izbegavaju zelenilo u svojoj porciji.
Dodamo i mirisni origano. Dobro izmešajte sastojke i smesom napunite čamce od paprika.
Stavite ih u posudu za pečenje i premažite ih otopljenim maslacem.
Na punjene paprike stavite kapice i pecite u zagrejanoj rerni do kraja.
Nakon što se ohlade, punjene paprike za decu oljuštimo i ukrasimo salatom od paradajza i krastavaca.
Dobro je pre konzumacije oljuštiti koru paradajza, kako ne bi iritirali osetljivi stomak vašeg deteta.