Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Moje punjene paprike za Božić

Moje punjene paprike za Božić

Moje punjene paprike za Božić
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Jer Božić treba da bude ukusan! Uživajte u mojim punjenim paprikama za Božić!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 15 komada
  • mleveno meso - 600 g
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 stabljika
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 400 g iz konzerve
  • maslac - 50 g
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • čubar - 2 kašičice
  • biber - 2 kašičice
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 2 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk i praziluk se očiste, operu i sitno iseckaju. Šargarepa je oljuštena i narendana na krupno.

U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte ulje i u njemu pržite mleveno meso dok ne postane mrvičasto.

Zatim izvadite i istopite maslac u šerpi. Zatim se povrće prži u njemu.

Nakon što omekša dodati pirinač i kratko pržiti dok ne postane staklast. Mleveno meso se vraća u posudu, dodaju se začini, paradajz, šećer.

Sve dobro izmešati i dodati tri šolje vode. Pustite da se krčka dok pirinač ne upije tečnost.

Za to vreme paprike se očiste od semenki, ali se poklopci ne seku do kraja.

Nakon što je punjenje gotovo, paprike se pune i ređaju u pleh, zatvarajući poklopcem. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, peći pod folijom prvih 20 minuta, pa skloniti foliju i peći do kraja.

Uživajte u mojim punjenim paprikama za Božić!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: