Način pripreme
Paprike oprati i očistiti od semenki.
Po želji malo posoliti unutrašnjost.
Na malo ulja ispržiti seckani crni luk pa dodati celer i šargarepu, prethodno iseckane na kockice. Kad se to malo uprži dodati mleveno meso.
Meso pržiti petnaestak minuta uz često mešanje da sva voda ispari. kad počne da se lepi za dno posude dodati pirinač, začine i seckani peršun, kao i 1 s.k. brašna i skloniti sa šporeta.
Pripremljenim nadevom puniti paprike i svaku zatvoriti tankim kolutom krompira ili paradajza.
Preliti pasiranim paradajzom i kečapom i dodati vode, ali paziti da tečnost ne prekrije paprike. Ostaviti oko 1-2 cm od vrha paprika.
Poklopiti ili prekriti aluminijumskom folijom i peći punjene paprike u zagrejanoj rerni oko 1 sat.
Ukoliko sos nije dovoljno gust, razmutiti 1 k.k. brašna i po ukusu aleve paprike u malo vode i umešati, pa peći u rerni još nekoliko minuta.