Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći majonez»Domaći majonez pravljen pasatorom

Domaći majonez pravljen pasatorom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Domaći majonez pravljen pasatorom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Ukupno
2 min.
Porcije
1
"Domaći majonez pravljen pasatorom, koji može da odradi svaku akciju u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • ulje - 300 ml
  • so
  • limunov sok - 1 kašičica ili limuntus 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

U teglicu ilid rugu visoku i usku posudu razbijte jedno jaje.

Jaje obavezno treba da bude sveže i na sobnoj temperaturi.

Počnite da mutite jaje pasatorom pazeći na glavu sa nožem pasatora da bude na dnu tegle dok se ne zahvati majonez.

U isto vreme u tankom mlazu sipate ulje.

Smesa počinje postepeno da se zgušnjava, tada već možete početi da izvlačite pasator na gore, ali bez kružnih pokreta.

Dodajte so po ukusu i sveže ceđen limunov sok.

Mutite do željene gustine. Čuvajte domaći majonez u frižideru nekoliko dana.

Pogledajte takođe kako da napravite majonez za 30 sekundi ili ukusan sos od majoneza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: