Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem za torte»Švajcarski krem od maslaca

Švajcarski krem od maslaca

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5091702k
Švajcarski krem od maslaca
Fotografije: Juliya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Švajcarski krem od maslaca, sa kojim su svi kolačići i slatkiši slađi"

Potrebni sastojci

  • belanca - 100 g
  • šećer - 200 g
  • kravlji maslac - 250 g
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Kravlji maslac naseckajte na kockice i ostavite sa strane. Maslac mora da bude na sobnoj temepraturi.

Belanca stavite u suvu staklenu posudu i dodajte šećer.

Stavite posudu na vodenu paru.

Neprestano mešajte metalnom žicom za mućenje otprilike 10 minuta dok se šećer u potpunosti ne istopi.

Izgnječite smesu između palca i kažiprsta i ukoliko nema nikakvih granula šećera znači da je smesa gotova.

Umutite topla belanca na maksimalnoj brzini mikserom dok se ne dobije glatka i sjajna smesa (poput puslica).

Smanjite brzinu miksera i dodajte bez prestajanja po 1 kockicu mekog maslaca.

Dodajte vanilu i mutite još 5 minuta krem za tortu.

Švajcarski krem od maslaca je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: