Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Zapečeni sendviči»Topli sendviči kapreze

Topli sendviči kapreze

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Topli sendviči kapreze
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Topli sendviči Kapreze su dragocen i ukusan doručak."

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • pesto - 4 supene kašike, od bosiljka
  • mocarela - 125 g
  • bosiljak - listovi
  • masline - 6 - 8 komada
  • hleb - 4 kriškice
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz naseckajte na kolutove. Dobro je da koristite paradajz sorte Roma, s obzirom na to da je on mesastiji i ne toliko vodenast.

Tople sendviče možete napraviti i sa čeri paradajzom.

Sitno naseckajte nekoliko listova svežeg bosiljka i masline iz kojih ste prethodno izvadili koštice.

Takođe naseckajte mocarelu.

Kriške hleba namažite pestom od bosiljka.

Po njemu poređajte kriške paradajza.

Pospite naseckanim listovima bosiljka i maslinama i sve pokrijte kriškama mocarele.

Sendviče poređajte u tepsiju i stavite ih da se zapeku u zagrejanoj rerni na grilu 8-10 minuta dok se mocarela blago ne zapeče.

Topli sendviči Kapreze su dragocen i ukusan doručak. Napravite i vi Kapreze sendvič.

Bon apetit!

Da li znate da pored sendviča Kapreze i klasične salate Kapreze možete napraviti i picu Kapreze?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: