Način pripreme
Paradajz naseckajte na kolutove. Dobro je da koristite paradajz sorte Roma, s obzirom na to da je on mesastiji i ne toliko vodenast.
Tople sendviče možete napraviti i sa čeri paradajzom.
Sitno naseckajte nekoliko listova svežeg bosiljka i masline iz kojih ste prethodno izvadili koštice.
Takođe naseckajte mocarelu.
Kriške hleba namažite pestom od bosiljka.
Po njemu poređajte kriške paradajza.
Pospite naseckanim listovima bosiljka i maslinama i sve pokrijte kriškama mocarele.
Sendviče poređajte u tepsiju i stavite ih da se zapeku u zagrejanoj rerni na grilu 8-10 minuta dok se mocarela blago ne zapeče.
Topli sendviči Kapreze su dragocen i ukusan doručak. Napravite i vi Kapreze sendvič.
Bon apetit!
Da li znate da pored sendviča Kapreze i klasične salate Kapreze možete napraviti i picu Kapreze?