Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Tri vrste domaćeg keksa od jednog testa

Tri vrste domaćeg keksa od jednog testa

Tri vrste domaćeg keksa od jednog testa
Fotografije: Violeta Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Tri vrste domaćeg keksa od jednog testa su veoma ukusne i vrede truda."

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 200 g, meki
  • šećer u prahu - 100 g
  • žumanca - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 300 g
  • kakao - 10 g
  • zeleni čaj - 10 g, u prahu
  • cimet - 5 g
  • Za ukras
  • bela čokolada - 100 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mutimo maslac sa šećerom u prahu dok se ne dobije vazdušast krem. Dodajemo žumance i so i izmešamo.

Dodajemo po malo brašna - dok se ne dobije meko testo za domaći keks.

Dobijeno testo delimo na tri jednaka dela. U prvi dodajemo kakao, u drugi - čaj, a u treći - cimet.

Umesimo, oblikujemo u lopte i stavljamo u frižider na sat vremena.

Kada se testo ohladi, uzimamo prvu loptu, razvijamo tanko između dva komada papira za pečenje i sečemo modlicama.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.

Isto ponavljamo i sa preostale dve lopte testa. Nakon pečenja ih ostavljamo da se ohladi.

Pripremamo glazuru za keks, tako što zagrevamo mleko sa čokoladom i mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

Njome posipamo keks i ostavljamo na hladnom da se glazura stegne.

Tri vrste domaćeg keksa od jednog testa su veoma ukusne i vrede truda.

Ukoliko vam se dopadaju domaći keks i biskviti, sledeći put isprobajte naše recepte za medenjake i lincere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: