Način pripreme
U posudi mutimo maslac sa šećerom u prahu dok se ne dobije vazdušast krem. Dodajemo žumance i so i izmešamo.
Dodajemo po malo brašna - dok se ne dobije meko testo za domaći keks.
Dobijeno testo delimo na tri jednaka dela. U prvi dodajemo kakao, u drugi - čaj, a u treći - cimet.
Umesimo, oblikujemo u lopte i stavljamo u frižider na sat vremena.
Kada se testo ohladi, uzimamo prvu loptu, razvijamo tanko između dva komada papira za pečenje i sečemo modlicama.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.
Isto ponavljamo i sa preostale dve lopte testa. Nakon pečenja ih ostavljamo da se ohladi.
Pripremamo glazuru za keks, tako što zagrevamo mleko sa čokoladom i mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Njome posipamo keks i ostavljamo na hladnom da se glazura stegne.
Tri vrste domaćeg keksa od jednog testa su veoma ukusne i vrede truda.
Ukoliko vam se dopadaju domaći keks i biskviti, sledeći put isprobajte naše recepte za medenjake i lincere.