Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Meksički rižoto

Meksički rižoto

IrenaIrena
Početnik
16929631
Meksički rižoto
Fotografije: Irena
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Meksički rižoto, koji se može servirati kao samostalno vegansko ili posno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu."

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 kom.
  • crvena paprika - 1 kom.
  • ljuta papričica - 1 kom.
  • kukuruz šećerac - 100 g, zamrznuti
  • pasulj iz konzerve - 100 g
  • zelena boranija - 100 g
  • pirinač - 200 g
  • začin - po ukusu
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk iseći na kockice i prodinstati na malo ulja. Po potrebi dolivati vodu i mešati.

Šargarepe oljuštiti i dodati u šerpu. Crvenu papriku iseći na trakice, pa umešati.

Zatim dodati i pasulj i boraniju i sitno seckanu ljutu papričicu.

Začiniti po ukusu, dosuti vodu i dinstati dok povrće ne bude napola gotovo.

Zatim umešati zamrznuti kukuruz šećerac i opran pirinač za rižoto. Nastaviti sa dinstanjem rižota dok svi sastojci ne budu kuvani, a pirinač ne nabubri.

Tada se meksički rižoto može servirati kao samostalno vegansko ili posno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: