Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa šampinjonima

Rižoto sa šampinjonima

Rižoto sa šampinjonima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Kremasti rižoto, od kojeg ćete polizati prste"

Potrebni sastojci

  • arborio pirinač - 1 šolja
  • maslac - 50 g
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 kašike.
  • šampinoni - 300 g
  • bujon - 1 kocka (od pečuraka ili povrća)
  • voda - 2, 5 l
  • so - 1 prstohvat
  • parmezan - 50 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Na ulju lagano propržiti luk i beli luk, dodati pečurke. Sve se prži dok pečurke ne bude gotovo i dok ne ostanu u masti.

Dodajte pirinač (neopran, da bi se skrob sačuvao u njemu) i blago propržite dok ne postane providan.

Počinjemo da dodajemo bujon od pečuraka, prethodno rastvoren u vrućoj vodi.

Sipamo bujon, promešamo i pošto pirinač upije tečnost, dodaje se još i tako dok se pirinač ne skuva. Dobar rižoto ima kremastu konzistenciju.

Nakon što je pirinač skuvan, dodajte maslac i rendani parmezan. Po želji se može posuti peršunom. Rižoto sa pečurkama je spreman.

Pogledajte naše druge uspešne recepte za rižoto sa pečurkama, ukusni rižoto sa vrganjima ili rižoto sa piletinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: