Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Mladi krompir na maslacu sa kobasicom iz rerne

Mladi krompir na maslacu sa kobasicom iz rerne

ZoriZori
Guru
8932865k
Mladi krompir na maslacu sa kobasicom iz rerne
Fotografije: Tanya Levenova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Brzo i ukusno, baš ono što vam treba u tom trenutku"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 600 g
  • sirova kobasica - 300 g, grubo mlevena
  • maslac - 80 g
  • pivo - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • sušeno bilje - začinsko bilje mešavina majčine dušice, ruzmarina, čubra, selena, bosiljka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro operite četkom pod tekućom vodom. Bez ljuštenja, iseći na duge polumesece.

Prebacuje se u nauljeni pleh sa nelepljivim premazom, posipa se solju, biberom, kimom, belim lukom u prahu i mešavinom sušenog i rendanog začinskog bilja.

Dobro promešajte i sipajte pivo i vodu.

Na krompir se stavlja maslac isečen na komade, a na njega komadići sirove kobasice, na kojima smo prethodno nožem napravili nekoliko dijagonalnih rezova.

Pleh poklopite aluminijumskom folijom i stavite u rernu na 180-200 stepeni oko 40 minuta. Zatim se folija skida i posuda se vraća u rernu na još 10-15 minuta.

Po želji krompir iz rerne ukrasite svežim čenovima belog luka.

Brzo, lako i veoma ukusno!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: