Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Začinjen mladi krompir iz rerne

Začinjen mladi krompir iz rerne

ZoriZori
Guru
7292375k216
Začinjen mladi krompir iz rerne
Fotografije: Zori
1 / 5
22/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovaj krompir ima perfektnu strukturu - hrskavu koricu i meku unutrašnjost - fantastična varijanta za ukusan obrok"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg
  • maslinovo ulje - 1 šoljica
  • so - 1/2 kašičica
  • beli luk - 3 čena
  • crveni luk - 1 glavica
  • začini - majčina dušica, ljuta tucana paprika, aleva paprika i dr.
  • kravlji maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir vrlo dobro operite pod mlazom vode grubljim delom sunđera, jer ga nećete ljuštiti.

Ako je krompir manji, ostavite ga ceo, a ako je veći - iseccite ga na jednake delove (na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od njegove veličine).

Na dno pravougaonog pleha, u kome će se mladi krompir peći, stavite papir za pečenje. Prebacite krompir na njega, pospite solju i začinima, dodajte grubo seckani beli luk i crni luk.

Prelijte maslinovim uljem i promešajte da se začini ravnomerno rasporede. Po vrhu ravnomerno rasporedite tanko isečeni maslac.

Pokrijte posudu poklopcem ili je pokrijte listom aluminijumske folije.

Krompir pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni na srednjoj rešetki bez ventilatora ili na 180 ° C ventilatorom. Pečenje traje oko 45-50 minuta.

U poslednjem trenutku uklonite poklopac ili foliju i vratite u rernu dok krompir ne dobije prijatno zlatno-smeđu preplanulost.

Spolja bi trebalo da ima hrskavu koricu, a iznutra da ostane mekan.

Po želji možete pripremiti umak ili sos uz koji ćete ih poslužiti.

Prijatno uz začinjen mladi krompir iz rerne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: