Način pripreme
Operite spanać i naseckajte ga na trake.
Dinstajte ga u tiganju sa malo vode i prebacite u đevđir.
Zagrejte ulje i dinstajte sitno naseckani luk. Dodajte dobro oceđen spanać i izmešajte.
Dodajte topljeni sir, peršun, muskatni oraščić, so i crni biber. Dinstajte mešajući dok se sir ne istopi i ostavite da se ohladi.
Operite i ogulite krompir, naseckajte ga na veoma tanke kolutove, operite i blanširajte u posoljenoj vodi 2-3 minute.
U posudici izmešajte jaja sa mlekom i dodajte u spanać.
Malu tepsiju namažite maslacem, rasporedite krompir i sipajte spanać.
Odozgo ukusni kiš pospite tvrdim sirom i pecite u rerni na 180 stepeni otprilike 30-40 minuta.
Jedite sa zadovoljstvom kiš od krompira sa spanaćem i jajima.
Kada smo kod kiša, sledeći put preporučujemo da probate kiš Loren - klasika u francuskoj kuhinji,