Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš od krompira sa spanaćem i jajima

Kiš od krompira sa spanaćem i jajima

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Kiš od krompira sa spanaćem i jajima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Kiš od krompira sa spanaćem i jajima uključuje unikatne ukuse jeseni"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • spanać - 350 g, svež
  • luk - 1 glavica, velika
  • ulje - 1 supena kašika
  • topljeni sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • tvrdi sir - 30 g, izrendani
  • peršun - 1 kašičice, suvi
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite spanać i naseckajte ga na trake.

Dinstajte ga u tiganju sa malo vode i prebacite u đevđir.

Zagrejte ulje i dinstajte sitno naseckani luk. Dodajte dobro oceđen spanać i izmešajte.

Dodajte topljeni sir, peršun, muskatni oraščić, so i crni biber. Dinstajte mešajući dok se sir ne istopi i ostavite da se ohladi.

Operite i ogulite krompir, naseckajte ga na veoma tanke kolutove, operite i blanširajte u posoljenoj vodi 2-3 minute.

U posudici izmešajte jaja sa mlekom i dodajte u spanać.

Malu tepsiju namažite maslacem, rasporedite krompir i sipajte spanać.

Odozgo ukusni kiš pospite tvrdim sirom i pecite u rerni na 180 stepeni otprilike 30-40 minuta.

Jedite sa zadovoljstvom kiš od krompira sa spanaćem i jajima.

Kada smo kod kiša, sledeći put preporučujemo da probate kiš Loren - klasika u francuskoj kuhinji,

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: