Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Slani kiš od krompira

Slani kiš od krompira

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Slani kiš od krompira
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Slani kiš od krompira je spreman za rezanje i serviranje sa sosom po želji."

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada
  • jaja - 5 komada
  • biber
  • so
  • maslac
  • paradajz - 1 komad
  • sir - 200 g
  • kobasica - 200 g sveža
  • kukuruz - 70 g zamrznut
  • ljute paprike - 2 komada
  • luk - 50 g ukiseljeni, male glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i operite krompir. Narendajte ga na krupno u velikoj posudi. Pripremite kalup za kiš i premažite ga maslacem. Umutite jaje u krompir. Začinite solju i biberom. Promeša se. Smesa se sipa u pripremljeni kalup.

Krompir je raspoređen kao kora po dnu, a na zidovima se formira bordura. Podloga za slani kiš se peče 30 minuta na 180 stepeni. Za to vreme se priprema punjenje. U velikoj posudi slomite preostala 4 jaja.

Ona se dobro umute. Paradajz treba da bude čvršći. Operite ga i isecite na kockice. Biserni luk se iseče na pola. Svežu kobasicu isecite na kockice. Ljute paprike se iseku na kolutove. Dodaju se u umućena jaja.

Sir se narenda direktno u posudu. Po potrebi začinite biberom i solju. Pomešajte sve sastojke za kiš od krompira. Preliju se preko kore od krompira i peku još 20 minuta.

Slani kiš od krompira je spreman za sečenje i serviranje sa sosom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: