Način pripreme
Prvo skuvamo taljatele u šerpi u kojoj smo prethodno prokuvali posoljenu vodu. Dok pasta vri, zapržimo očišćen, izrendan luk u tiganju gde smo pre toga zagrejali maslinovo ulje.
Dodajemo u luk, kečaš, čili sos, beli luk u prahu, šećer, ctni biber i malo soli.
Mešamo dok se ne dobije homogena smesa i ostavljamo na tihoj vatri dok se luk ne skuva i ne zgusne sos.
Čim taljatele budu gotove, ocedimo ih od vode u đevđiru, nakon čega ih prebacujmo u tanjir. Odozgo zalivamo sosom za testeninu i posipamo izrendanim Grana Padanom. Dodajemo i bosiljak.
Poslužujemo jelo taljatele sa bosiljkom i Grana Padanom toplo! Neka Vam je slatko!
Ako volite da jedete pastu, oberučke vam preporučujemo da probate druge naše ukusne recepte sa taljatelama, a zašto da ne i klasičnu pastu Bolonjeze.