Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa bosiljkom i Grana Padanom

Taljatele sa bosiljkom i Grana Padanom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Taljatele sa bosiljkom i Grana Padanom
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Jelo taljatele sa bosiljkom i Grana padanom poslužujemo dok je toplo! Neka Vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 150 g
  • kečap - 3 supene kašike
  • sos - 1 supena kašika, čili
  • luk - 1 komad, kromid
  • beli luk - u prahu
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • crni biber
  • so
  • grana padano - 50 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvamo taljatele u šerpi u kojoj smo prethodno prokuvali posoljenu vodu. Dok pasta vri, zapržimo očišćen, izrendan luk u tiganju gde smo pre toga zagrejali maslinovo ulje.

Dodajemo u luk, kečaš, čili sos, beli luk u prahu, šećer, ctni biber i malo soli.

Mešamo dok se ne dobije homogena smesa i ostavljamo na tihoj vatri dok se luk ne skuva i ne zgusne sos.

Čim taljatele budu gotove, ocedimo ih od vode u đevđiru, nakon čega ih prebacujmo u tanjir. Odozgo zalivamo sosom za testeninu i posipamo izrendanim Grana Padanom. Dodajemo i bosiljak.

Poslužujemo jelo taljatele sa bosiljkom i Grana Padanom toplo! Neka Vam je slatko!

Ako volite da jedete pastu, oberučke vam preporučujemo da probate druge naše ukusne recepte sa taljatelama, a zašto da ne i klasičnu pastu Bolonjeze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: