Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa napolitana sosom

Taljatele sa napolitana sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Taljatele sa napolitana sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
17 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
2
"Od vas lepo vino, od nas najukusnije taljatele sa napolitana sosom"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 220 g
  • pasta od paradajza - 1 supena kašika, koncetrat
  • paradajz - 4 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • parmezan - 35 g
  • bosiljak - 6 listova, svež
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite paradajz u vrelu vodu i nakon toga oljuštite.

Isecite sitno beli luk i luk i propžite u malo maslinovog ulja.

Izrendajte paradajz krupnije i dodajte u luk sa bosiljkom, biberom i solju.

Ostavite sos da se krčka na tihoj vatri oko 20 minuta.

Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi.

Izvadite je i isipajte u paradajz sos napolitana - dobro promešajte.

Rasporedite ovu ukusnu testeninu u nekoliko porcija i pospite parmezanom.

Taljatele sa sosom napolitana su veoma ukusne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: