Način pripreme
Stavite taljatele da se kuvaju u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju.
Za to vreme izrendajte parmezan, operite listove svežeg bosiljka i pripremite pesto Kalabreze. Koristim gotov u teglici, ali možete unapred da ga napravite u kućnim uslovima.
Kada je pasta skoro gotova, zagrejte tiganj sa malo maslinovog ulja na susednoj ringli. Na njemu propržite jedan (mogu i dva) čena belog luka, naseckana na tanke kolutiće.
Smanjite vatru, sipajte pesto i parmezan i izmešajte.
Odmah prebacite taljatele u tiganj i izmešajte kako bi upile ukusni sos.
Rasporedite u dve porcije, na svaku stavite po pola kugle Burate pazeći prilikom sečenja, s obzirom na to da je tečna iznutra.
Po želji možete malo posoliti i posuti maslinovim uljem. Prilikom konzumacije sir se iskida i pomeša sa pastom čineći sos kremastim.
Taljatelje sa Buratom ukrasite svežim listovima bosiljka za boju i aromu.
Brzo, jednostavno i ukusno!
*Osnovni recept za pesto Kalabreze je sa pečenim crvenim paprikama, parmezanom, rikotom, ljutom paprikom, pinjolama, bosiljkom, limumovim sokom. Možete se obogatiti i svežim i sušenim čeri paradajzom, lukom, sa malo mlevenog mesa.