Način pripreme
Kod kuće smo u dva tabora, oni koji konzumiraju životinjske proizvode i oni koji ne konzumiraju. Kako bi si olakšala kuvanje, često pribegavam desertima koje svi jedemo.
Takav je i današnji čokoladni kolač.
Imala sam polovinu ananasa naseckanog na komade, stajao je u frižideru.
Danas sam ga skuvala u slatko, a zatim je ušao u ovaj veganski kolač.
Evo kako!
Ananas, sitno naseckan i šećer sa vodom se stavljaju u duboku posudu i tako se kuva dok se blago ne zgusne - desetak minuta.
U skuvano slatko sam dodala toplu vodu, šećer predviđen za testo, prašak za pecico, mešala sam dok se nije aktiviralo, zatim sam dodala ulje i brašno od rogača, belo brašno. Mešamo dok se ne dobije gusto testo za kolač.
Odgovarajući kalup /20:35 cm/ obilno podmazujem uljem i sipam smesu.
Pečemo na 160 stepeni sa ventilatorom dok čačkalica ne bude suva, otprilike 35 minuta, u zavisnosti od rerne.
Gotov kolač se ne lepi za čačkalicu.
Veganski čokoladni kolač sa slatkom od ananasa posipam čokoladnim mrvicama.
Ukusna kombinacija koja će vam se definitivno dopasti :)
Kao ljubitelji čokolade reći ćemo vam jedno - čokoladna torta, čokoladni mafini i čokoladni kolač nemaju premca. Neka vam je ukusno!